Тържествен отчет на четвъртото издание на „Народните будители и Аз“ и старт на петото издание за 2014-2015 учебна година

На 31 октомври от 19:00ч в хотел Тримонциум, зала „Амбасадор“ се проведе тържествено отчитане на четвъртото издание на „Народните будители и Аз“ и бе даден старт на петото издание.

Тържеството бе открито с камбанен звън и тържествено изслушване на химна на Република България.

DSC09723

Почетни гости на събитието бяха:

Присъстваха представители на ВУЗ и общественици, кметове и ръководители на образованието на общини и райони от DSC09701област Пловдив и област Пазарджик. На тържеството присъстваха и много директори на училища от областите Пловдив, Пазардник и София, а също и много будни граждани.

DSC09719

Ръководителят на проекта, доц. Кирчо Атанасов направи отчет на четвъртото издание на „Народните будители и Аз“, като подчерта, че за четири години в проекта са взели участие над 42 000 ученици от областите Пловдив, Пазарджик, София и Благоевград.

Националният патрон на проекта „Народните будители и Аз“, г-жа Маргарита Попова, Вицепрезидент на Република България, произнесе прочувствено и високоемоционално слово към всички участници и ръководители на проекта. Тя горещо препоръча на МОН да внесе в Министерски съвет, проект по национална програма и да го подкрепи финансово, така че той да стане част от училищния живот на всяко едно училище в България.

В изказването си г-н Янаки Стоилов, зам.-председател на 43-то НС също подкрепи проекта и идеята той да стане национален като подчерта, че: „Духът е този, който може да даде енергия на нацията“.

DSC09774

В силна подкрепа на проекта прозвуча и изказването на Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието в МОН.

Още приветствия към участниците и организаторите на „Народните будители и Аз“ произнесоха и акад. Константит Косев – член на националното жури; Иларио Астинов – Дистрикт гуверньор на Ротари Дистрикт 2482 България; адв. 

DSC09807

Владимира Трачева – председател на комисията по застъпничество на Дистрикт 30 на Зонта Интернешънъл. От името

на медийните партньори - г-жа Славка Бозукова главен редактор на вестник Стандарт и от името на учениците, участници в проекта – Цветелина Стоилова от 11 клас в ОМГ„Акад. Кирил Попов“ гр. Пловдив.

Специална грамота бе връчена на проф. Надежда Драгова за активната ѝ подкрепа на проекта “Народните будители и Аз“.

DSC09839

Провеждането на четвъртото издание на проекта „Народните будители и Аз“ не би било възможно без финансовата и организационна подкрепа на нашите спомоществователи:

За всички директори и представители на училищата бяха подготвени над 2300 тома книги за училищните библиотеки от издателствата:

Вестник „Аз Буки“ дари едногодишен абонамент за своите издания на четирите училища първенци на област Пловдив в четвъртото издание на проекта.

Подаръци за всички училища и присъстващи бяха подготвени и от фирмаРефан България ООД, Пловдив.

Специална благодарност изказваме към членовете на Интеракт – Ротари клуб “Пловдив-Пълдин”, които участваха най-активно в подготовката и провеждането на тържеството за отчет на четвъртото издание и стартиране на петото издание на проекта “Народните будители и Аз”.

Благодарим и на ротарианците от РК “Пловдив-Пълдин” и членовете на Зонта клуб Пловдив, оказали съдействие при подготовката на тържеството и участвали в него, както и на членовете на РК “Пловдив” и РК “Пловдив-Филипопол” за подкрепата и участието им в тържеството.

Изказваме благодарности и на фирма “Никрима” за подготвената от тях художествената експозиция от 24 платна с портрети на народни будители и велики българи.

 

Гледай видео за отчета на IV-тото издание

 

Публикувано в IV-то издание, Новини

Вашият коментар

%d bloggers like this: