Финал на “Народните будители и Аз” в гимназия “Михай Еминеску” в София

На 12.03.2014 г. се състоя финала на проекта “Народните будители и Аз”. Финалният етап на мероприятието се проведе в столицата, в профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език “Михай Еминеску”. Събитието се проведе под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова, която заяви: „Имаме нужда да обичаме нашите деца чрез историята и чрез днешния ден. Тази родолюбива идея изпраща едно прекрасно послание към обществото за грижата към нашите деца, а именно да не загубим младото поколение, да не забравяме историята“.

Целта на проекта, реализиран под патронажа на вицепрезидента, е да запознае младите хора с дейността на българските възрожденци, които са допринесли за просперитета и израстването на българската държава, още от създаването ѝ. В тази връзка вицепрезидента Маргарита Попова допълни: „Един от най-хубавите периоди в нашата история е Възраждането“.

Патриотичният проект ”Народните будители и Аз” е под ръководството на доц. Кирчо Атанасов. На заключителния етап от събитието, присъстваха учители, историци, народни представители и други гости, един от които бе румънският посланик Антон Пакурецу.

Публикувано в IV-то издание, Новини

Вашият коментар

%d bloggers like this: