Победител в първото издание на Народните будители и Аз стана Национална Търговска гимназия

Първото състезание Народните будители и Аз се превърна в мащабен проект, който привлече много ученици от училищата в град Пловдив. Финалът в тази оспорвана надпревара спечели Националната Търговска гимназия. Тази образователна проява за запечатване на народните будители в сърцата на младите хора в България и за тяхната силна национална гордост се организира съвместно между Ротари клуб Пловдив Пълдин и Община Пловдив.

Учениците от пловдивските училища трябваше да изберат един от народните будители (описани в списък) за свой патрон и да говорят за него пред жури. В градската надпревара участваха най-добрите отбори, които пред това се състезаваха по районите на град  Пловдив. Отборите трябваше да се изпитват устно пред уважавано жури от издате, двама академици и заместник-кмета по култура в града на тепетата.

Градската надпревара се състоя в Драматичен театър Пловдив, където гост на събитието беше и кмета Славчо Атанасов. Той напомни, че не бива младите хора да бъркат Васил Левски с футболен отбор. А след проекта Народните будители и Аз вече всички ученици имат добра представа за това кои са народните будители и какви са делата им.

Спечелилите първо място ученици от Националната търговска гимназия бяха наградени с двудневна екскурзия до Самуиловата крепост и Рилския манастир. Следващите класове, на второ и трето място, ще посетят Долината на Тракийските царе.

 

Видеорепортаж:

Публикувано в I-во издание, Медиите за проекта

Вашият коментар

%d bloggers like this: