Награждаване за индивидуално участие в юбилейно X-то издание на проекта

Народните будители и аз 10 издание

 

Награждаване за индивидуално участие в юбилейно X-то издание на проекта – Народните будители и Аз

Награждаването на първенците – паралелки на X-то юбилейно издание на Националния проект на Ротари и Зонта – “Народните будители и Аз” се проведе на 16.06.2020г. на площад „Римски стадион“ в Пловдив. За учебната 2019-2020 година се включиха представители на 29 училища със 159 творби от 10 различни области: Пловдивска, Пазарджишка, Хасковска, Варненска, Плевенска, Ямболска и Старозагорска. За специалното X-то юбилейно издание на “Народните Будители и Аз” се присъедини кмета на Пловдив Здравко Димитров. Журито бе ръководено от акад. Марин Кадиев. Поради блестящото представяне на учениците от всички области, няколко първи места бяха връчени за всички категории.

 

„За мен е удоволствие да приветствам участниците на поредното издание на проекта за индивидуално творчество „Народните будители и аз”. Преди 10 години доцент Кирчо Атанасов дойде при мен, като районен кмет на „Западен“, с идея и само за 2 минути се разбрахме да я реализираме. Проектът започна между класове, премина през между-училищен, градски и национален, за да отбележим тази година първото международно участие в него и да поздравим гостите ни от Република Молдова и Република Северна Македония. Желая ви успехи и безоблачно лято“

- Здравко Димитров, кмет на гр. Пловдив

Тържествено награждаване на първенците – 10-то издание

Лого Народните будители и Аз

За първи път има и международно участие на ученици от Р. Молдова и от гр. Скопие /Северна Македония/ – общо с 33-ма участника. Най-много са индивидуалните участници в изобразителното изкуство- представени бяха 76 рисунки и портрети. Броят на мултимедийните презентации също е по-висок – 30бр.
Милка Воденичарова и Георги Спахиев от Хаджидимово споделиха първата награда за мултимедийна презентация в X-тото издание на конкурса „Народните будители и аз“, за тема „По пътя на българската свобода“. Наградите им бяха връчени лично от кмета на град Пловдив – Здравко Димитров.

Проектът беше организиран и спонсориран от:

  • Ротари клуб “Пловдив-Пълдин”
  • Ротари клуб “Пловдив-Филипопол”
  • Зонта клуб Пловдив
  • Община Пловдив

Със свои литературни творби участваха 43 ученици, като следва:

- Стихотворение – 22бр. творби
- Есе – 18бр. творби
- Разказ - 8бр. творби

 

Галерия:

This slideshow requires JavaScript.

Публикувано в X-то издание, Издания на проекта

Вашият коментар

%d bloggers like this: