Интервю с участниците в четвъртото издание на проекта “Народните будители и Аз”

Ученици, преподаватели и зрители отговориха на няколко кратки въпроса, за да споделят впечатленията си от финала на родолюбивия проект ”Народните будители и Аз”, който се проведе за четвърта поредна година.

1. Какво мислите за проекта “Народните будители и Аз”?

- Вече съм се явявала на първия кръг на състезанието и според мен идеята е чудесна. Въпросите са доста подобни с тези от миналия кръг, но като цяло отборите се представиха добре. (отговор на участничка от 8 клас)

2. С какви впечатления останахте от представянето на участниците?

- Идеята на проекта е страхотна! Поздравления на организаторите за инициативата и добрата подготовка на събитието. Относно резултатите на първата възрастова група,  мисля че “Свети Седмочисленици” заслужено победиха и наисина имаха по-добри отговори, макар че не си пролича от разликата в точките. (отговор на преподавател)

3. Допада ли Ви идеята на проекта?

- Състезанието и идеята му са перфектни. Всеки трябва да научи повече за българските възрожденци и дейци, тъй като историята ни е много богата, а чрез това състезание се постигат знания именно в тази област. Не бяхме притеснени. Стараехме се да покажем знанията си и старанието, което положихме за подготовката. (отговор на участник от ПГСАГ)

4. Как Ви се сториха подбраните въпроси?

 - Трябва да се провеждат повече такива мероприятия. Инициативата е наистина чудесна! Учениците са стимулирани да учат и да търсят          повече информация за историята на България. Освен това, учениците свикват да работят в екип, да са единни и да си помагат. Разбира се, доволни сме от резултатите, макар че някои от въпросите ни затрудниха. (отговор на участник от МГ)

 5. Какво мислите за резултатите?

- Очарована съм от представянето на учениците и от техните знания! Особено впечатлена останах от възпитаниците на ОМГ “Акад. Кирил Попов” и тяхното отношение към останалите отбори. Идеята е страхотна! Даже ми се искаше и аз да мога да участвам. Въпросите бяха много добре формулирани, разнообразни и интересни, въпреки че някои от тях бяха подвеждащи, участниците се представиха прекрасно и това пролича в резултатите. (отговор на студент в чужбина)

6. Какви са цялостните Ви впечатления от четвъртото издание на проекта ”Народните будители и Аз”?

- Прекрасен начин учениците да покажат знанията си, използвайки съвременни методи. Това ги учи да се възползват максимално от заобикалящата ги отвякъде информация. Въпросите ми харесаха, но мисля че не трябва да бъдат толкова конкретни, а по-общи за приноса и делата на конкретната личност. Резултатът също е добър и честен. (отговор на зрител)

 

Публикувано в IV-то издание, Новини

Вашият коментар

%d bloggers like this: