Заповядайте в МОЛ Марково тепе да отбележим заедно Деня на народните будители

Заповядайте в МОЛ Марково тепе да отбележим заедно Деня на народните будители

И тази година ще честваме тържествено Деня на народните будители – 1 ноември. Организатори на празника са Национален проект на Ротари и Зонта „Народните будители и Аз”, Общински комитет „Васил Левски” и Народно читалище „П.Р.Славейков 1908” – Пловдив. Събитието ще се проведе на 1 ноември 2018 г. от 17:00 до 19:00 часа в МОЛ Марково тепе – Пловдив, на партерния етаж /до магазин LC Waikiki/.

duhov-orkestar-vvs

Празненството за Деня на народните будители ще започне от 17.00 часа на главния вход на МОЛ-а (откъм Търговската гимназия) с изпълнения на патриотични песни от Духовия оркестър на Военновъздушните сили.

 

Мултимедийни презентации за народни будители

prezentaciaЩе имате възможност да видите 15 мултимедийни презентации за народни будители, които ще бъдат представени от ученици на пловдивски училища. Те ще Ви запознаят с интересни факти от биографията на будителите. Ще обогатите познанията си се и ще се заредите емоционално, чувствайки се горди, че сте наследници на тези велики личности от историята на България.

Ще има викторина с въпроси за живота и делото на народните будители

Photo Of Crowd Raising Hands High UpВсички желаещи ще могат да тестват знанията си за живота и делото на народните будители. На входовете на МОЛ-а, ученици ще раздават листчета с въпроси за будителите. Регламентът на викторината позволява да се ползват всякакви източници, където има публикувана информация за тях. При верен отговор, ще бъдат дадена и награда – книга.

Старт на деветото издание на Националния проект “Народните будители и Аз”

Доц. Кирчо АтанасовНа сцената в МОЛ Марково тепе ще бъде даден старт на деветото издание на Националния проект на Ротари и Зонта “Народните будители и Аз”. Честта, да обяви стартирането за 9-та поредна година, е на доц. Кирчо Атанасов, който е автор и ръководител на проекта. През осемте години, в които се провежда проектът (2010-2018 г.), в него се включиха над 70 000 ученици от различни части на страната. И тази година проектът ”Народните будители и Аз” ще премине под патронажа на Президента на България – Румен Радев.

Чувствайте се поканени да се включите в тържеството и викторината с награди на 1 ноември 2018 г. в МОЛ Марково тепе – Пловдив.
Очакваме Ви!

Вижте повече за предишните издания на проекта:

Публикувано в Новини

Вашият коментар

%d bloggers like this: